torsdag 2. september 2010

Oslo Kommune goes Beta! ..En beta-betraktning

http://oslobeta.files.wordpress.com/2010/09/obeta2.jpg?w=197&h=208Oslo Kommune hiver seg også inn i Beta-blogging'en! Hyggelig å se bloggen vår omtalt i deres Beta hva?-post. Dette minner oss om vår egen beta-tanke (under constrution). En brukerstyrt blogg er avhengig av at våre innbyggere leser bloggen vår og kommer med innspill og forslag til vår Blogging. Sjekk gjerne ut hvordan andre kommuner driver sin bloggvirksomhet i høyremenyen i vår bloggliste.

Blogging muliggjør fletting av informasjon, automatiske oppdateringer og finere presentasjoner enn det som vi klarer å få til på en normal 'hjemmeside'. På bloggen vår 'Utsira Kommune i Betablogging' kan du finne siste bilder fra vårt Picasa-webalbum, lese andre blogger som vi følger, siste tweets fra twitter og vår Google Leser hvor vi varsler om nyheter og kurs fra offentlige aktører m.v. Kom gjerne med merknader til ting som du savner?

http://biblogg.files.wordpress.com/2010/08/kommuner.gif?w=166&h=60
I følge digi.no har de fleste kommuner har valgt å se bort fra Sosiale Medier (via Norske Bibliotekblogger).

Oslo (NTB): Bare hver fjerde norske kommune har tatt i bruk sosiale medier for å informere sine innbyggere… bare 23 prosent av norske kommuner [har] tatt i bruk sosiale medier for å kommunisere med innbyggerne.

… 17 prosent av norske kommuner har en offisiell Facebookside, 15 prosent er på Twitter og 13 prosent har en blogg.

Mens halvparten av kommunene oppdaterer sin Twitterkonto daglig gjør bare 36 prosent av Facebook- brukerne det samme.

Ungdommene i NRK Beta er vel de som har inspirert mest til de tidlige Sosiale kommuner, og er du interessert i det som skjer på den nye media-fronten, så er disse verdt et rss-feed.

Velkommen inn i Beta-sandkassen med en lekker WordPress blogg Oslo Kommune.

Publisert av
web-ansvarlig
Atle Grimsby @atgrims

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar