tirsdag 12. april 2011

Klimatur 2 - Tema: Forsøpling og forbruk

Tur til Småvågane torsdag 7. april. Utgangspunktet for denne turen var å støtte opp omkring Solveig Egeland sitt søppeltokt på Utsira. Der hun sammen med Utsira Skole skal bygge hytta 'Håpet' av marint søppel og havrekster som driver i land på Utsira. Håpet skal bygges i Småvågane.

Derfor fikk Klimatur nr 2 Tema: Marin søppel

De 22 deltakerene som var med på klimaturen, ryddet strekningen fra Nordvikvågen til Indrevik. Selv i kraftig vind fikk vi en lun opplevelse i Småvågane hvor vi grillet bananer på bål av havrekster. Her er slideshow fra andre klimatur i Småvågane:Bakgrunnstoff til Marint Søppel:
- Rapport om plasten i havet fra Klima og forurensnings dir.
- Her er videoer fra NyperosaWeb og Solveig Egeland sitt søppeltokt på Utsira.
- Kuriosa: Marint søppel langs strendene våre har lenge vært et stort problem. Her kan du se tabell fra Viggo Ree sin søppeltaksering på Utsira i 1974. Særtrykk i Fauna 28: 1975.
- TED Talks En tankevekker om Plasthavet
- Kommende klimaturer (neste den 16. juni) blir lagt ut som arrangement på facebooksiden Utsira-Puls

Klimaturene våre finner du i vår Utsirapuls kalender. Vi har som mål å gå 7 klimaturer i løpet av 2011. Neste blir den 16. juni. Tiltaket er første skritt i vår Energi og klimaplan. Hvor Utsira Kommune har som mål å bli en CO2 nøytral kommune innen 2020.

Takk til de som var med å ryddet i Småvågane - Veien fram mot 2020 må vi fokusere på mindre forsøpling og få til innsamling av plastavfall som har lang nedbrytningstid i havet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar