søndag 24. mars 2013

En hyllest til 'våre' artister under årets Spellemann 2012

Påfallende mange av årets artister som var nominert, .. eller stakk av med en Spellemannpris har gjestet scener på Utsira i løpet av de seneste år!

Vi nevner Tønes, LidoLido (unge Losnegård ved Musikklinja på Skeidsvang) Jan Ove Ottesen (Kaizers), Moskus og Vamp!

Tønes: (vinner av årets Tekstforfatter og årets Visesanger) 
Tønes og Kunstner

Gjestet Utsira med en intimkonsert i kunstnerleiligheten ved Utsira Fyr og en påfølgende konsert på puben på Dalanaustet den 25 oktober 2008. Tønes var ønskeartist til Flekkefjords kunstner Christian Sunde. Konserten ble holdt i forbindelse med åpning av Lyshodene til Sunde ved Utsira Fyr.

LidoLido (vinner av årets Nykommer og Gramo-pris samt nominert i Pop)
Da som unge lovende Losnegård ved Musikklinja på Skeisvang. Sirabuen møtte talentet med flere forrykende innslag under en minneverdig Julekonsert sammen med lokale Skeisvang-elever i Sirahallen 18. desember 2009. Allerede da markerte Peder seg som en stor artist!

Kaizers (vinner av Årets Spellemann og årets musikkvideo)
Ikke selve orkesteret, men Jan Ove Ottesen har gjestet Utsira og opptrådt med bandet Tresko på Allrommet i regi av Den Kulturelle Skolesekken ved Utsira Skole. høst 09 vår 10

Moskus (nominert som årets Nykommer og 'burde vunnet' Jazz kategorien) 
Første troppen fra NTNU som gjestet Utsira i 2011 med egen forestilling den 20 september i Allromet på Siratun. Siden da har Woodland og KURV fra NTNU gjestet Sirakompasset.

Vamp (nominert som Årets fuggel Hit)
Bandet har gjestet Utsira to ganger og flere besetningsmedlemmer i andre sammensetninger  Mest minneverdig var nok Hydrokonserten med Vamp under Siradagane i 2005. Da bandet spilte på utendørs scene på den gamle løe-ruinen på Brakko.


.. og tar vi ikke mye feil så regner vi med å få se flere kjente fjes på Spellemannprisen i 2013? En god kandidat er; Young Dreams, som gjestet A Day At The Light House i 2011. Kraftig regnvær medførte til at scenen ble et gammelt fiskemottak og ikke åpen himmel med sveip fra fyrlykta. Young Dreams har gjort en komet-karriere siste halvår.

Young Dreams
Young Dreams  ..Neste år med pris på Spellemann?

Så vår oppfordring til fremadstormende artister. Skaff dere en spillejobb på Utsira for en boost på karrieren! Det koster litt men man sitter igjen med gode minner og erfaringer.

Med vennlig hilsen kultur-øya Utsira, Rogalands kulturkommune 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar