lørdag 2. januar 2010

Hvorfor er vi på Twitter og Facebook?

Denne Bloggposten er hentet fra web-ansvarlig i Utsira Kommune sin blogg - Utsira as Way of Life. Den sier litt om hvorfor kommunene bør delta i de sosiale medier. På Friendfeed ser du de fleste Sosiale nettverk som kommunen deltar i. Utsira Kommune var første kommune ut på Twitter.com i desember 2008, og første norske kommune ut på GetSatisfaciton.com. Samt vakte oppskikt i rapport om regjeringens bruk av sosiale medier i april 2009

Posten er gengitt i sin helhet under. Noen kommentarer?

Bare 45 Twitterkommuner innen utgangen av 2009


Mine spådommer om 'over 100 Twitter-kommuner innen utgangen av 2009' gikk i dass! Litt underlig, fordi de fleste nyhetskanaler tilbyr direktekontakt via Twitter og at mikroblogging forenkler nyhetsformidlingen i komunene..

Pr 31.12.09 teller listen 45 Twitterkommuner. Du kan følge alle kommunale tweets via denne twitter-listen opprettet av Utsira Kommune.

Av disse kommunene er det kanskje 1/3 som er aktive twitter-kommuer. Horten Kommune gikk nettopp ut med tweet om at de ikke hadde ressurser (?) til å fortsette sin tweeting. Noe som Suongirs blogg har fulgt opp.

Trondheim (863), Oslo (617) og Kongsvinger (483) er de kommuner med flest følgere på twitter. Utsira Kommune ligger på sjette plass med 354 followers.

Hvorfor er Utsira Kommune på Twitter?
Utsira komune var første kommune ut på twitter i 2008. Vårt mål var i første omgang å få til en enklere nyhetsformidling (samling av feeds) fra kommunal virksomhet via mikro-blogging. Senere har nyhetsstømmen utviklet seg til å gjelde dialog med omverden og kommunens inbyggere. Nullutslipps-kommunen har hatt fokus på miljø og klima på lik linje som @SteinarJOlsen og @Kronprinsparet, men også følt et ansvar å hjelpe andre kommuner inn på Sosiale Medier.

Folket velger Facebook.
FB er ikke den beste plattformen, du må være medlem og det er mye dill og dall der inne, men det er viktig å være der folket er! Brukerdialogen er best på egne tillhengersider på FB. 28 Norske Kommuner har opprettet egne tilhengersider. langt flere er inne med egne grupper, i en jungel med kvasi-grupper. Mer en 60+ egentlige kommuner ligger inne som grupper, noen er opprettet 'Bare for moro skyld'. Et titalls kommuner ligger sågar inne som egne 'personer' på FB.
Utsira Kommune er også på FB med en egen tilhengerside (fan-page). Kommunen sitt mål med å være her er, dialogen med egne innbyggere og venner, samt og feede våre nyhetsmeldinger fra Twitter.

3 kommentarer:

 1. En usaklig kommentar for så vidt, siden den ikke handler om verken twitring eller blogging. Men det handler om brukervennlighet: Logoen øverst på siden, med lysegrå tekst på lyseblå bunn, er helt uleselig. Jeg måtte blåse opp bildet et par hundre prosent for å klare å lese teksten som er lagt over kommunevåpenet. Mer kontrast, please1

  SvarSlett
 2. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger :-)
  .. og en fem minutters blogg fortjener helt klart en ti minutters banner.

  SvarSlett
 3. Hei,
  Jeg kunne gjerne tenke meg å høre hva dere i Utsira kommune tenker om en idé jeg har skrevet om på Origo-bloggen å digitalisere kommunens sakslister http://blogg.origo.no

  Legg gjerne igjen en kommentar dersom dere har forslag til hvordan dette kan løses

  SvarSlett